Külföld

Az Egyesült Királyságba százával mennek csónakokon az illegális bevándorlók

Nigel Farage akcióban

Az illegális bevándorlók segítésével vádolta meg Franciaországot Nigel Farage, miután a francia hatóságok kijelentették, hogy nincs eszközük a La Manche csatornán át csónakon utazó migránsok ellen – írta a Daily Mail online portálja.

Ebben a hónapban a lap szerint 531-en érkeztek az Egyesült Királyságba ezen az úton. Farage egy videófelvételt is közzétett, amelyen a francia partiőrség hajói követik ezeket a csónakokat, de nem állítják meg őket. A hatóságokat a nemzetközi jog köti: nem fordíthatnak vissza csónakot a tengeren. Farage szerint a brit kormány titkolja az illegális bevándorlók valós számát, ezt azonban a kormányzat tagadta. Idén eddig összesen 1520 illegális bevándorló kelt át a csatornán csónakon. Farage videóját azóta több mint 3,5 millióan nézték meg, a fősodratú brit média azonban keveset foglalkozott a témával.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom