Külföld

Célkeresztben Matteo Salvini

Aggodalommal tölti el az olasz bevándorlásellenes Liga elnökét, Matteo Salvinit a La Veritá napilap által közreadott hír az ügyészek „összeesküvéséről”. Kiszivárgott felvételek alapján arról beszéltek, hogy „Salvininek igaza van, ennek ellenére meg kell támadni őt.” 

Célkeresztben Matteo Salvini
Összeesküdtek az ügyészek a volt belügyminiszter ellen – több irányból támadják a kormány járványkezelését
Fotó: AFP/NurPhoto/Gabriele Maricchi

Októberben esedékes a Gregoretti-ügy tárgyalása, Salvini ezért Sergio Mattarella köztársasági elnökhöz fordul, hogy ő garantálja a cataniai bíróság igazságos ítélethozatalát, amely minden állampolgárt megillet. A cataniai bíróság a Gregoretti civil hajó fedélzetén tartott 131 migráns személyi szabadságának korlátozása, illetve hivatali hatalommal való visszaélés gyanújával indított eljárást Salvinivel szemben. Az akkori belügyminiszter tavaly nyáron több, migránsokat szállító hajótól is megtagadta a kikötést a bevándorlási törvény értelmében, ezért az illetékes ügyészségek eljárást indítottak. 

A baloldali kormány ellen nemcsak az olasz vállalkozók, hanem az illegális bevándorlók is tüntetéseket tartanak a koronavírus-járvány kezelése és az újraindulás miatt. A migránsok elégedetlenek a Teresa Bellanova agrárminiszter-féle letelepítési csomaggal. A májusi dekrétum az Olaszországban élő hatszázezer illegális bevándorló jogi státusát rendezné, a feketemunka visszaszorításának és a mezőgazdasági munkások szükségességének kifogásával. A bevándorlók azonban igazságtalannak ítélik meg a legalizálás feltételeit, mivel bürokratikus okokra hivatkozva sokan kizárva érzik magukat. A bevándorlók tüntetéséhez a Salvini-ellenes „hering mozgalom” is csatlakozott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom