Külföld

„Az elmúlt tíz év legnagyobb álhírkampányának lehettünk tanúi”

Az amerikai konzervatív Breitbart News hírportál brit változatának, a Breitbart Londonnak adott interjút Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

„Az elmúlt tíz év legnagyobb álhírkampányának lehettünk tanúi”
Kovács Zoltán: A törvénynek is köszönhetően a magyarországi védekezés az egyik legsikeresebb az EU-n belül is
Fotó: MH/Purger Tamás

Mint azt Kovács Zoltán személyes közösségi oldalán írja, a londoni Breitbartnak nyilatkozva elmondta, hogy az elmúlt tíz év legnagyobb Magyarországgal kapcsolatos álhírkampányának lehettünk tanúi a koronavírus-törvény kapcsán. 

– Minden erőfeszítésünk ellenére, ennek a politikai paletta szinte minden szegmensében volt, aki bedőlt, mitöbb a politikai haszonszerzés érdekében rájátszott – hangsúlyozta az államtitkár.

A törvénynek is köszönhetően a magyarországi védekezés az egyik legsikeresebb az Európai Unión belül is. Ennek köszönhetően a törvény adta különleges jogköröket május végén vissza tudjuk adni az Országgyűlésnek – emelte ki Kovács Zoltán.

Objektum doboz

Hozzátette: reméli, hogy akiknek a világjárvány kellős közepén volt idejük és energiájuk, hogy a parlament felfüggesztésével, a sajtószabadság (sokadik) bedarálásával, és hasonló, minden alapot nélkülöző feltételezésekkel gyanúsítsák a magyar kormányzati apparátus, most lesz érkezésük bocsánatot kérni Magyarországtól, a kormánytól és mindenekelőtt a magyar emberektől! 

Az államtitkár felhívta rá a figyelmet: mostanra mindenki tisztán láthatja, hogy az Országgyűlést nem függesztették fel, a különleges intézkedések a járvány kezelésére korlátozódtak.

A magyar demokrácia és jogállamiság köszönik szépen, jól vannak! – zárta közösségi oldalára feltöltött bejegyzését az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink