Külföld

Uniós beavatkozást akar kiprovokálni Soros hazai hálózata

Hollik: A milliárdos örökre eladósítaná Európát

Magyar civil szervezetek is részt vettek abban a konzultációban, amit az Európai Bizottság (EB) indított az első, minden tagállamra kiterjedő jogállamisági jelentéséhez kapcsoló­dóan – számolt be tegnapi közleményében az Amnesty International Magyarország.

Uniós beavatkozást akar kiprovokálni Soros hazai hálózata
Fotó: HERBERT NEUBAUER / APA / AFP

Mint írták, az EB figyelembe veszi majd a tagállamoktól kapott információkat, és már elindított egy konzultációt, amelynek keretében civil szervezetek, akadémiai szereplők, vagy például újságírók és bírák oszthatták meg álláspontjukat a brüsszeli testülettel.

Nyolc magyar szervezet, az Amnesty Inter­national Magyarország, a K-Monitor, a Magyar Helsinki Bizottság, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Political Capital, a Romaversitas Alapítvány, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International Magyarország együttműködésben válaszolt a Bizottság kérdéseire – írták.

A Helsinki Bizottság a Facebookon úgy fogalmazott, remélik, hogy konkrét, számon kérhető javaslatokat fogalmaz majd meg az EB a tagállamoknak.

A felsorolt szervezeteket alapítványán keresztül támogató George Soros egyébként még hétfőn ismét a koronavírus okozta gazdasági válság kezelésére tett javaslatáról nyilatkozott. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon úgy reagált: Soros második tervének lényege, hogy olyan kölcsönt akar adni Európának, amelynek a tőkerészét ugyan nem kell visszafizetni, de a kamatait lejárati idő nélkül örökre törleszteni kell, ezzel nem csak Európa jelenlegi lakosságát, hanem a gyermekeinket és unokáinkat is eladósítaná.

Mint mondta, Soros egyértelművé tette, hogy újabb támadást indít Magyarországgal szemben, aminek oka, hogy a magyar kormány keményen felszólalt a második Soros-terv ellen.

Kapcsolódó írásaink