Külföld

A Nyugat összeomlását remélik az iszlamisták

Migrációkutató-elemzés

Komoly lehetőséget látnak a szélsőséges iszlamista csoportok az új típusú koronavírus-járványban – írta legújabb angol nyelvű elemzésében a Migrációkutató Intézet, amely a radikális iszlám és a vírus kapcsolódási pontjait vizsgálja.

Mint írták, a dzsihadisták fő narratívája, a Nyugat-ellenes attitűd két fontos irányvonalat követ, a földrajzi elhelyezkedéstől függően: a közel-keleti és észak-afrikai térségben úgy vélik, hogy a koronavírus csak a nyugati hitetleneket sújtja, illetve az pusztán egy keresztes összeesküvés, amely az iszlám közösség elpusztítását célozza. Az európai radikálisok szerint a járvány inkább lehetőség, amely révén egyéni vagy csoportos támadás intézhető a biztonsági erők és a civilek ellen. Az iszlám radikálisok reményei szerint a járvány társadalmi és gazdasági következményei miatt a Nyugat összeomlik, a muszlimok viszont megerősödve kerülnek ki a válságból.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom