Külföld

Figyelemelterelés az EP vitája

 Az Európai Parlament(EP) figyelemelterelése a magyar koronavírus-törvény miatti vita - mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Figyelemelterelés az EP vitája
Az Európai Parlament
Fotó: AFP/Philipp von Ditfurth

Kiemelte: a vitának nincsen semmilyen tétje. Az EP ezzel saját magáról állít ki „szegénységi bizonyítványt”, hiszen a Bizottság nem talált a magyar koronavírus elleni törvényben semmi kivetnivalót. Nyilvánvalóvá vált, hogy politikai támadások kereszttüzében áll Magyarország az EP részéről - értékelt.

Egyáltalán nem kellene lefolytatni a vitát, vagy ha már lefolytatják, nézzék meg a többi európai ország járványkezelését, például Olaszországot, ahol csaknem négyszáz maffiózót engedtek ki a börtönből és a miniszterelnök rendeleti úton kormányoz. Hozzátette: a franciáknál senkit nem zavart, hogy a no-go zónákban folyamatosak az összecsapások, vagy hogy a kormánynak már eleve kibővített jogköre volt a terrorveszély miatt.

Megjegyezte azt is, hogy a baloldali vezetésű európai országokat nem támadja az Európai Unió. Párkányi Eszter szerint Magyarországról szól a vita, és azért van, mert a jelenlegi kormány van hatalmon.

Az elemző kiemelte: az Európai Uniónak ez egy jó lehetőség, hogy elhessegessék azokat a hangokat, hogy nem megfelelően kezelték a koronavírus-járványt - emelte ki az elemző, hozzátéve: az elmúlt két évtizedben nem volt olyan válság, amit az Európai Unió meg tudott volna oldani.
 

Kapcsolódó írásaink