Külföld

Migránstömegek indulhatnak el újra a görög–török határra

Az uniót bírálta Maas

Az uniós határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) bizalmas jelentése szerint migránsok újabb tömegei érkezhetnek a török-görög szárazföldi határhoz, miután a török Canakkale, Isztambul és Izmir tartományokban feloldották a járványügyi korlátozásokat.

Bírálta az Európai Unió menekültpolitikáját Heiko Maas német külügyminiszter egy online konferencián. A Deutsche Welle azt írta, Maas szerint a migráció ügyét 2015 óta nem tudja megoldani Brüsszel, és valószínűleg már nem is lesz erre képes. A szociáldemokrata politikus ismét egy önkéntes elosztási mechanizmust javasolt Európában. Az ENSZ tegnapi állásfoglalása szerint nemzetközi humanitárius jogba ütközik a migránsokat szállító hajók visszafordítása a Földközi-tengeren.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom