Külföld

Elhalasztják a lengyel elnökválasztást

Levélben kell majd szavazni

Elutasította csütörtökön a lengyel alsóház az ellenzéki többségű szenátusnak azt a határozatát, amely elvetette az idei elnökválasztáson a levélszavazást.

A még az államfő aláírására váró kormánypárti jogszabály szerint az elnökválasztást kizárólag levélszavazással bonyolítják le. A döntés közvetlen előzménye, hogy a kisebb kormánykoalíciós párt, az Egyetértés korábban vonakodó elnöke, Jaroslaw Gowin és a Jog és Igazságosság elnöke, Jaroslaw Kaczynski szerda este megállapodott az elnökválasztás elhalasztásáról. Gowin beleegyezett abba, hogy a választást levélszavazás formájában tartsák meg. Korábban elutasította az elnökválasztás május 10-i megrendezését, mert adott körülmények között nem tartotta ezt biztonságosnak levélszavazás formájában sem. A választás leghamarabb június második felében, legkésőbb augusztus elején lehetséges.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom