Külföld

Freedom House-jelentés: akcióban a Soros-hálózat

„Őrültek háza” Brüsszelben

Friss jelentésében „hibrid rezsimnek” minősítette Magyarországot a Freedom House amerikai NGO. Hazánk az elmúlt években még „félig szilárd demokráciának” számított a rangsorukban, ehhez képest rontott most egy kategóriát.

Freedom House-jelentés: akcióban a Soros-hálózat
Kovács Zoltán
Fotó: MH

Lengyelország osztályzata is romlott, a szilárd demokráciák közül csúszott le a nem szilárdak közé. A magyar rész szerzője Filippov Gábor politológus, a George Soros-féle Közép-európai Egyetem (CEU) doktorjelöltje. „Nem is vártunk mást az egykoron tisztelt emberi jogi szervezetből Soros kirakatszervezetévé avanzsált társaságtól” – reagált a Facebookon Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (képünkön). „Le lehet értékelni Magyarországot újra és újra a liberális fundamentalizmus tévképzetei mentén, de a magyar emberek a saját bőrükön érzik a valóságot, így nem lehet őket csak úgy félrevezetni. Magyarország kormánya a magyar emberek felhatalmazása alapján, az ő érdekeik védelmében és mentén dolgozik” – nyomatékosította. Az Európai Parlament egyébként a jövő héten ismét napirendre tűzi a magyar koronavírus-törvényt. Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-delegációvezetője a Kossuth rádióban úgy reagált, az EP nevetségessé teszi magát, hiszen az Európai Bizottság alelnöke már kimondta, hogy a jogszabály nem ütközik az uniós jogba. Az európai mainstream politikai elit „nem megy a szomszédba a politikai őrültek házáért” – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom