Külföld

Merényletre készülhet az Iszlám Állam

Harcra buzdítja híveit a szervezet

A terrorszervezetek, köztük az Iszlám Állam, megpróbálhatnak hasznot húzni az Európában is tomboló világjárványból a Bécsi Egyetem terrorszakértője szerint.

Nicolas Stockhammer a Kronen Zeitung című osztrák lapnak elmondta, az Iszlám Állam legutóbbi propagandaújságjában azt üzente híveinek, hogy a mostani a megfelelő időpont egy merénylet elkövetésére a „keresztesek ellen”, mivel a hatóságok jelenleg nem a terrorizmus elleni küzdelemre, hanem a járvány visszaszorítására koncentrálnak. A Migrációkutató Intézet márciusban készített gyorselemzésében szintén arról írt, hogy az Iszlám Állam könyörtelen harcra buzdítja híveit Európában. A terrorszervezet szerint a „keresztesek legrosszabb rémálma vált valóra” a betegséggel, amely szerintük „Isten büntetése”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom