Külföld

Deutsch: Az EP magát járatja le a jövő heti vitán

A magyar koronavírus-törvénnyel kapcsolatos jövő heti vitán az Európai Parlament (EP) saját magát járatja le, hiszen tényszerűen már cáfolt kérdésről kívánnak eszmét cserélni - mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Deutsch: Az EP magát járatja le a jövő heti vitán
Deutsch Tamás: Ha egyetlen emberéletet is meg tudunk menteni az intézkedésekkel, mi minden erőnkkel támogatjuk azokat!
Fotó: MH/Európai Parlament

Hozzátette: Vera Jourová, az Európai Bizottság európai értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke azt nyilatkozta, hogy a bizottság megvizsgálta és rendben találta a koronavírussal kapcsolatban Magyarországon hozott jogi döntéseket.

A nyilatkozat egyszer, s mindenkorra világossá teszi az Európai Bizottság álláspontját: minden rendben van a járvány miatt hozott magyarországi döntésekkel kapcsolatban - fűzte hozzá.

Mint mondta, mivel „az európai mainstream politikai elit” nem megy a szomszédba „a politikai őrültek házáért”, a Zöldek kezdeményezésére végül az a döntés született, hogy újabb vita lesz „a magyarországi jogállamiság sanyarú helyzetéről”.

Mindezt úgy, hogy a tények egyértelműen azt mutatják: a koronavírus-törvény miatt a magyar jogállami intézményekkel, kormánnyal, kormányfővel szemben megfogalmazott durva, méltatlan és igazságtalan támadások tévesnek bizonyultak - emelte ki Deutsch Tamás.

Kapcsolódó írásaink