Külföld

Az újságírókért imádkozott Ferenc pápa

Ferenc pápa az újságírókért és a média munkatársaiért imádkozott szerda reggeli miséjén, amelyet élőben közvetítettek az interneten.

Az újságírókért imádkozott Ferenc pápa
Ferenc pápa
Fotó: AFP/Vatican Media

"Sokat dolgoznak és sokat kockáztatnak" - mondta a katolikus egyházfő. "Isten segítse őket, hogy munkájuk során az igazságot közvetítsék" - tette hozzá.

A koronavírus-járvány kezdete óta a hívek csak az interneten követhetik Ferenc pápa reggeli miséit, amelyeket a vatikáni lakhelyéül szolgáló Szent Márta-ház kápolnájában szokott bemutatni. Ezeken az szentmiséken a katolikus egyházfő rendszerint egy, a járvány által különösen érintett csoporttal, vagy a koronavírus miatt előtérbe került problémával szokott foglalkozni.

A pápa reggeli miséit az elmúlt időszakban naponta átlagosan 50 ezer felhasználó követte élőben a Vatican News honlapján.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom