Külföld

Az európai vezetők támogatják a nemzetközi felajánlási konferenciát

Több európai vezető biztosította támogatásáról a hétfőn Brüsszelben tartandó nemzetközi felajánlási konferenciát, amelynek célja a koronavírus-járvány elleni védőoltás, illetve a Covid-19-betegség kezelésére alkalmas gyógyszerek fejlesztésének a támogatása.

Az európai vezetők támogatják a nemzetközi felajánlási konferenciát
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az internetes adománygyűjtő konferencia szervezője 7,5 milliárd eurót (2648 milliárd forint) remél összegyűjteni. Kormányokat, emberbarátokat, vállalati vezetőket és hírességeket is meghívtak.

„Minden elkötelezettségünket latba vetjük, és örülünk, hogy az egész világból csatlakoznak hozzánk partnereink”, hogy megpróbáljuk betölteni „a világméretű finanszírozásban tátongó hiányt” - írta Emmanuel Macron francia elnök, Angela Merkel német kancellár és Giuseppe Conte olasz kormányfő a hét végén több európai újság vélemény-rovatában megjelentetett üzenetben.

„Az így összegyűjtött pénz soha nem látott lökést ad a tudósok és a felügyeleti szervek, az ipar és a kormányok, a nemzetközi szervezetek, alapítványok és az egészségügyben dolgozó szakemberek közötti nemzetközi együttműködésnek” - tették hozzá az aláírók, akik között ott van Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Erna Solberg norvég kormányfő is.

„Ha sikerül a védőoltást kifejleszteni, az a XXI. század valódi közkincse lesz az egész világ számára. Partnereinkkel vállaljuk, hogy mindenki számára rendelkezésre fog állni, elérhető és megfizethető lesz” - olvasható a dokumentumban, amelynek aláírói támogatásukról biztosították a Donald Trump amerikai elnök által a válság helytelen kezelésével vádolt Egészségügyi Világszervezetet (WHO) is.

Kapcsolódó írásaink

Olaszország megpróbál újraindulni

ĀKétszáz alá csökkent a napi halálozások száma - Az újraindulás mintegy 4,5 millió olasz munkába állását jelenti a járványhelyzetben eddig otthon maradt 7,8 millió dolgozóból

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom