Külföld

Kim Dzsong Un állítólag megjelent egy gyáravatáson

Észak-Korea hírügynöksége szombaton azt jelentette, hogy Kim Dzsong Un, a kommunista ország vezetője megjelent nyilvánosan egy műtrágyagyár felavatásán.

Kim Dzsong Un állítólag megjelent egy gyáravatáson
Kim Dzsong Un
Fotó: AFP/KCNA

Un egészségi állapotának válságosra fordulásáról, mi több, haláláról találgató hírek keltek szárnyra az utóbbi két hétben a világban, mivel az észak-koreai vezető nem jelent meg az április 15-i ünnepségen, nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján. Feltételezések szerint szívműtéten eshetett át, majd állapota válságosra fordult.

Ezek után következett az a - szintén nagyrészt feltevésen alapuló - magyarázat, miszerint csupán a koronavírus-járvány miatt nem mutatkozott emberek között, nehogy elkapja a kórt, és a ragály elől vidékra húzódott vissza egy luxusnyaralóba.    

Kim Dzsong Un április 11-e, azaz húsz napja nem jelent meg nyilvánosan emberek között. A szombati műtrágyagyár avatásáról Észak-Korea még nem tett közzé fotókat. Az AP amerikai hírügynökség értesülése szerint Unt elkísérte a ceremóniára húga, Kim Jo Dzsong is.
 

Kapcsolódó írásaink

Nő a magyar álláspont népszerűsége

ĀElőrelépés a Néppártban: migrációs dokumentumában a pártcsalád az erős határvédelmet sürgeti, és nem ragaszkodik a menedékkérők kötelező befogadásához