Külföld

Mindenki csak találgatja, él-e még Kim Dzsongun

Phenjani riadalom

Az elzárkózó hadikommunista remeteállam, Észak-Korea első számú vezetője jó ideje nem mutatkozott nyilvánosan: nagyapja szokásos születésnapi megemlékezését is kihagyta április 15-én, a hivatalos északi média pedig a szokott módon hallgat.

Mindenki csak találgatja, él-e még Kim Dzsongun
Kim Dzsongun
Fotó: AFP

A japán média mindenesetre tudni véli, hogy az „éles elméjűként” is emlegetett vezető vegetatív állapotban van, és kínai orvosok érkeztek már e hónap 11-én, hogy kezeljék valahogy az országot 2011 óta irányító, egyéb információk híján 36 évesnek becsült Kimet. A CNN-nek az amerikai hírszerzés névtelen illetékese azt mondta, már ők is szorosan figyelemmel követik a helyzetet, túlsúly és dohányzás miatti szív- és érrendszeri kezelésre gyanakszik a dél-koreai Daily NK portál, a Reuters hírügynökség pedig már egyenesen az utódlás kérdését firtatja. Egy biztos: űrfelvételek alapján kedvenc magánvonata feltűnt az ország keleti, Vonszan nevű üdülővárosában, de nyilván senki sem tudja, hogy Kim rajta volt-e a vonaton.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom