Külföld

Ismét egymásra mutogat London és az unió

„Egy centit sem haladtunk”

„Az óra még gyorsabban jár, mint korábban az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti jövőbeli kapcsolatokról zajló tárgyalásokon, de sajnálatosan egy centit sem haladtunk előre, ugyanis London a saját maga által választott szűk határidejű menetrend ellenére nem mozdul” – közölte Michel Barnier, a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerről szóló tárgyalások EU-s főtárgyalója pénteken Brüsszelben a tárgyalások legújabb, videokonferencián tartott fordulója után.

Tájékoztatása szerint az új kapcsolat részleteit illetően, mint például a kereskedelem vagy a halászat, a britek több megállapodást képzelnek el, amíg az unió egyetlen, átfogó megállapodást kíván kötni. A Downing Street pénteki tájékoztatása szerint az elégtelen uniós javaslatok miatt sikerült csak korlátozott előrelépést elérni. Időközben a Telegraph arról írt, hogy Boris Johnson brit kormányfő hétfőtől újra munkába áll. A miniszterelnök a kórházból való kiengedése óta Chequers-ben pihente ki magát – írta a lap.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom