Külföld

Kovács Zoltán kiosztotta Soros emberét

Ízekre szedte Kovács Zoltán államtitkár azt a csütörtöki cikket, amelyben George Soros egyik főembere lekezelő módon szidalmazta a magyarokat és támadta a járvány elleni intézkedéseket.

Kovács Zoltán kiosztotta Soros emberét
Kovács Zoltán: Meg kell állítani a globalista rothadást
Fotó: Hegedüs Róbert

Levélben reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a George Soros alapítványa által támogatott Human Rights Watch jogvédő szervezet ügyvezető igazgatója, Kenneth Roth csütörtöki cikkére az EUObserver portálon. Roth az írásában – ami szintén az uniós ügyekkel foglalkozó oldalon jelent meg – egyebek mellett az „autoriter rothadás” visszaszorítását sürgette, gerinctelenséggel vádolta meg az Európai Unió vezetőit, amiért „tétlenül nézik”, hogy Magyarország „példáját követve” más uniós tagállamban is a sajtószabadság, valamint a bíróságok függetlensége ellen lépnek fel.

Kovács szerint az Orbán-kormányt támadók – köztük Roth – elfelejtik megemlíteni, hogy a magyar intézkedések hatékonyan lapították a görbét (azaz lassították a járvány terjedését), támogatják az egészségügyet és magyar életeket mentenek. Ezzel kapcsolatban idézte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) budapesti irodavezetőjét, Ledia Lazerit is, aki többször is méltatta a magyarországi intézkedéseket.

Az államtitkár rámutatott, arról sem beszélnek Rothék, hogy a magyarok támogatják a járványellenes intézkedéseket, egy friss felmérés szerint hatvan százalékuk azon a véleményen van, hogy a rendkívüli intézkedéseket terjesszék ki a járvány végéig. Úgy fogalmazott, miközben a Soros-párti NGO igazgatója köldöknézegető módon bosszankodik az „autoriter rothadás” miatt Genfben, a magyarok azt akarják, hogy erős kézzel kormányozzák ki az országot a viharból. Kovács arra is emlékeztetett, hogy számos európai ország nyúlt a rendeleti kormányzás eszközéhez a válság kezelésére.

Megjegyezte, Roth többhetes késéssel „érkezett meg a partiba”, és nem tett mást, mint összeollózta az eddig megjelent nyugati kritikákat, amelyek mind ugyanazokból a magyar liberális forrásokból táplálkoznak, és semmivel sem támasztják alá a vádjaikat. Kovács szerint az említett kritikusok a Goebbels-i logikával addig akarnak ismételni egy hazugságot, amíg az emberek el nem hiszik azt. Mindemellett – tette hozzá – Roth felháborító és lekezelő vádakkal is illeti a magyarokat.

„Nem furcsa, hogy miközben Európa az elmúlt száz év legsúlyosabb válságával néz szembe, egy liberális elit klikk váltig állítja, hogy a legnagyobb problémánk ma egy kis közép-európai ország kormánya, amely mindent megtesz, hogy megvédje az állampolgárai egészségét és egzisztenciáját?” – vetette fel Kovács, aki írását azzal zárta, hogy mivel a szuverén nemzeti kormányok lépései hatékonynak bizonyultak a járvány elleni harcban, ideje megállítani a globalista rothadást, amely aláássa az európai szolidaritást.

Kapcsolódó írásaink

George Soros örökre eladósítaná Európát

ĀA spekuláns célja változatlan: az unió polgáraival több generáción keresztül saját világállam-elképzelései árát akarja megfizettetni – mondta lapunknak ifj. Lomnici Zoltán