Külföld

Kiszelly: Kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben az EP szakbizottsága

A felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban, Magyarországgal szemben kettős mércét alkalmaz az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) -  mondta Kiszelly Zoltán politológus pénteken az M1 aktuális csatornán.

Kiszelly: Kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben az EP szakbizottsága
Kiszelly Zoltán politológus
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A vírusra adott válaszadásban nagyon sok tagállam Magyarországhoz hasonlóan járt el, másokat mégsem ért kritika a LIBE videokonferencia keretében tartott csütörtöki ülésen - fűzte hozzá.

A többi ország is kijárási korlátozásokat hoz és a parlamentjük ugyanúgy részt vesz a döntéshozatalban, mint Magyarországon - mondta, megjegyezve, hogy a magyar törvényt azért is kritizálták - mert más országokhoz hasonlóan - súlyosabban büntetné azokat, akik álhíreket terjesztenek járvány idején.

Kritika érte azt is, hogy a felhatalmazási törvényben nincs időkorlát, amelynek egyszerű magyarázata, hogy senki sem tudja, meddig tart ez a járvány - fogalmazott.

A törvény szerint a veszélyhelyzet megszüntetéséről nem a kormány, hanem a parlament, a törvényhozás dönt majd - hangsúlyozta Kiszelly Zoltán.
 

Kapcsolódó írásaink