Külföld

Idősotthonokban regisztrálták az elhunytak felét

„Még messze nincs vége”

A koronavírus minden második halálos áldozatát idősotthonokban szedte Európában – sokkolt a számokkal csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója.

Hans Kluge „felfoghatatlan tragédiának, mélységesen aggasztó jelenségnek” nevezte sajtótájékoztatóján a vírus terjedését az idősotthonokban. Kitért az itt dolgozó egészségügyi alkalmazottakra is, akiket a járvány „meg nem énekelt hőseinek” nevezett, akik ugyanakkor túlterheltek és alulfizetettek, mi több, elegendő védőfelszerelést sem biztosítanak számukra. Kluge azt is hangsúlyozta, hogy bár több európai országban stabilizálódni vagy enyhülni látszik a helyzet, a világjárványnak még messze nincs vége, most a kontinens keleti felén kezdett tombolásba a ragály, például Ukrajnában. Ugyanakkor a WHO szak­értői csoportokkal kívánja támogatni Fehéroroszországot, Tádzsikisztánt és Türkmenisztánt is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom