Külföld

Hidvéghi Balázs: Elképesztő kettős mérce az EP LIBE bizottságának ülésén

A baloldali és liberális képviselők ismét tanúbizonyságot tettek arról, hogy fogalmuk sincs, hogy mit tartalmaz a magyar koronavírus törvény. Ez azonban cseppet sem érdekli őket, továbbra is folyamatos hazugságokkal támadják a magyar koronavírus elleni intézkedéseket Brüsszelben - olvasható a Fidesz európai parlamenti képviselőjének közleményében.

Hidvéghi Balázs: Elképesztő kettős mérce az EP LIBE bizottságának ülésén
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő
Fotó: Európai Parlament

Az Európai Parlament Állampolgári jogok, bel- és igazságügyi Bizottsága (LIBE) ma délutáni ülésén az egyes tagállamok koronavírus elleni intézkedéseinek a jogállamiságra, demokráciára és az emberi jogokra gyakorolt hatásait vizsgálta, különös tekintettel a magyar helyzetre. Az ülés meghívottja Didier Reynders, az Európa Bizottság igazságügyi biztosa volt, aki beszámolt arról, hogy a testület folyamatosan figyelemmel kíséri az egyes tagállamok koronavírus elleni intézkedéseit és azok összhangját az uniós alapértékekkel.

Hidvéghi Balázs felszólalásában többek között arról beszélt, hogy a magyar intézkedések teljesen megfelelnek az alkotmányos követelményeknek, ugyanakkor az európai intézmények folyamatosan kettős mércét alkalmaznak. Számtalan olyan ország van, ahol a kormány azonos vagy akár erősebb jogosítványokkal rendelkezik összehasonlítva a magyar kormánnyal, például Olaszországban, Szlovákiában és Észtországban kizárólag a kormány dönt a különleges jogrend elrendeléséről vagy fenntartásáról, míg Magyarországon az Országgyűlés bármikor véget vethet a veszélyhelyzetnek.

„A LIBE Bizottság baloldali és liberális képviselőinek alakítása hajmeresztő volt. Sophie in't Veld holland liberális képviselő már odáig ment, hogy a demokrácia és a joguralom alapvető elveit is sutba vágná. Azt mondta, hogy még ha az egyes magyar intézkedések jogszerűek is, akkor is el kell ítélni hazánkat (!).

Dobrev Klára és Donáth Anna pedig a tőlük megszokott, kiábrándító módon támadták Magyarországot, és a Bizottság mielőbbi beavatkozását sürgették a magyar kormány intézkedései ellen.” - tette hozzá Hidvéghi.

Kapcsolódó írásaink

Rendszeres baloldali támadások

ĀKovács Zoltán komolytalannak, Hidvéghi Balázs szánalmasnak nevezte az újabb petíciót– A külügyminiszter szerint a brüsszeli liberálisok a migráció miatt vágnak vissza