Külföld

Észak-Korea tavaly is folytatta nukleáris programját

Észak-Korea tavaly is folytatta nukleáris programját, megszegve vállalásait, hogy felhagy minden ilyen tevékenységgel, és biológiai fegyverekkel is rendelkezik - állapítja meg pénteken közzétett jelentésében az amerikai külügyminisztérium.

Észak-Korea tavaly is folytatta nukleáris programját
A Kim Dzsong Un vezette észak-koreai rezsim az amerikaiak szerint nem tartja magát a vállalásaihoz és folytatja atomprogramját
Fotó: AFP/EyePress

A törvényhozásnak készített jelentés szerint Phenjan legalább az 1960-as évek óta rendelkezik biológiaifegyver-programmal.

„Észak-Korea folytatólagos nukleáris tevékenysége világossá teszi, hogy Phenjan nem tartja magát a 2005-ben, a hatoldalú tárgyalásokon született közös nyilatkozathoz, miszerint felhagy minden nukleáris fegyver fejlesztésével és folyamatban lévő atomprogramjával” - szögezi le a dokumentum.

A jelentés szerint Észak-Korea a biológiai fegyverekről kötött nemzetközi egyezményt is megsérti azzal, hogy támadó jellegű biológiai fegyvereket tart fenn. Az amerikai külügyminisztérium szerint Phenjan biológiai fegyvereinek célja a dél-koreai és amerikai katonai fölény ellensúlyozása.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom