Külföld

Bevándorláspárti szövetségeseit pénzeli Soros

Egymillió dollár Milánónak

Nemcsak Budapestet támogatta egymillió dollárral George Soros, hanem Milánó is ugyanekkora összeget kapott a koronavírus elleni védekezésre – írta tegnap a Tűzfalcsoport blog, a Business Insider nemrég megjelent cikkét idézve.

„E döntése aligha függetleníthető attól a ténytől, hogy Lombardia fővárosának polgármestere, a balliberális Giuseppe Sala fontos szövetségese a hagyományosan Matteo Salvini és a bevándorlásellenes Liga felségterületének számító Észak-Itáliában” – mutatott rá a blog. Sala tagja több, a milliárdos által is támogatott szervezetnek, mint például a Polgármesterek Migrációs Tanácsa (MMC) vagy a Felelős Kormányzás Nemzetközi Hálózata (ICGN). Ezek a szervezetek – hasonlóan például a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz – el akarják érni, hogy a nagyobb városok a nemzeti kormányok megkerülésével közvetlenül pályázhassanak az uniós integrációs alapból lehívható forrásokra, valamint a bevándorlás kérdését is szeretnék települési szinten kezelni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom