Külföld

Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban

Ismét ötszáz fölé ugrott egy nap alatt a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, amely 566-ra emelkedett Olaszországban - közölte hétfő esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 1363-mal nőtt a korábbi 1948-hoz képest.

Ismét emelkedett a halottak száma Olaszországban
Kutyáját sétáltató férfi a Colosseum előtt
Fotó: Filippo MONTEFORTE / AFP

A halottak száma több mint százzal emelkedett a vasárnapi 431-hez képest, amely március 19. óta a legalacsonyabbnak számított. A halottak száma Olaszországban elérte a 20 465-öt.

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma továbbra is ingadozik: az utóbbi huszonnégy óra alatt csökkent, de még mindig ezer felett van, miközben április 7-én az egy nap alatt igazolt fertőzöttek száma már 880-ra süllyedt.

A diagnosztizált fertőzöttek száma meghaladja a 103 ezret. Ebből valamivel több mint 28 ezer beteget kezelnek kórházban. Az intenzív osztályokon jelenleg 3260 beteg van, miközben április első napjaiban négyezer felett volt a számuk. A gyógyultak száma meghaladta a 35 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 159 516-ot.           

Giovanni Rezza, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) járványszakértője úgy kommentálta a friss adatokat, hogy a helyzet „javulóban van”, de a járványgörbének még inkább lefelé kell ívelnie.

A gócpont Lombardiában is meredeken emelkedett a halottak száma: az utóbbi egy nap alatt 280-an hunytak el a korábbi 110-hez képest. A tartományban már több mint tízezren haltak meg a járványban február 20. óta. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 1262-vel emelkedett a huszonnégy órával korábbi 1460-hoz képest, de vasárnap 45 százalékkal kevesebb vírustesztet végeztek mint szombaton. Lombardiában az egymás utáni tizedik napon csökkent az intenzív osztályon kezeltek száma. Az azonosított fertőzöttek száma túllépte a 60 ezret.

A római kormány korábbi rendelete keddtől engedélyezi a könyvesboltok, papír-írószer üzletek, valamint a csecsemőcikkeket áruló boltok újranyitását. Lombardia, Piemonte, Veneto, Lazio és a déli Campania tartomány azonban ennyit sem enyhít az óvintézkedéseken, és májusig semmilyen eddig bezárt boltot nem nyit újra.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom