Külföld

Csak a járvány után dönthet a Fidesz tagságáról a Néppárt politikai gyűlése

Aggódó uniós biztosok

A magyar koronavírus-törvény miatt aggodalmát fejezte ki Vera Jourová, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa.

Csak a járvány után dönthet a Fidesz tagságáról a Néppárt politikai gyűlése
Donald Tusk
Fotó: AFP

A cseh politikus a dpa hírügynökségnek azt mondta, Brüsszel kiemelt figyelemmel követi a magyarországi eseményeket. A törvény kapcsán Johannes Hahn költségvetésért felelős biztos az Ö1 osztrák rádióban közölte, tizennégy tagállamban rendeltek el szükséghelyzetet, ebből tizenhárom esetben a parlament támogatja a válság miatt meghozott intézkedéseket, noha több kormánynak nincs többsége sem a törvényhozásban. Orbán Viktor kormánya a parlament kétharmados többségére számíthat, ezért nem értem, a magyar miniszterelnök miért választotta ezt az utat – tette hozzá. Az Európai Néppárt (EPP) várhatóan a járvány után dönthet a Fidesz tagságáról. Donald Tusk, a pártcsalád elnökének (képünkön) kommunikációs stábja az Eurologusnak azt mondta, egy tagpárt kizárásáról az EPP politikai gyűlése dönthet, amely csak a koronavírus miatt bevezetett korlátozások feloldása után fog összeülni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom