Külföld

Breitbart: Működnek a magyar családvédelmi intézkedések

Beváltak a magyar családvédelmi intézkedések, amelyek tömeges bevándorlás helyett a családok támogatásával kezelik a demográfiai problémákat, ez év első hónapjában ugyanis 9,4 százalékkal emelkedett a születések száma – számolt be a Breitbart London konzervatív hírportál.

Breitbart: Működnek a magyar családvédelmi intézkedések
Novák Katalin, a Fidesz alelnöke
Fotó: MH

Amikor 2010-ben a Fidesz kétharmados győzelmet aratott a választásokon a szocialisták nyolc évnyi, „munkaellenes, családellenes, gazdaságellenes” kormányzása után, az ország az összeomlás szélén állt, egymást érték a megszorító csomagok és a családtámogatási rendszer leépítése – mondta a portálnak adott exkluzív nyilatkozatában Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

„2010-ben családbarát országot kezdtünk építeni azzal a fő céllal, hogy felszámoljuk az akadályokat, amelyekkel a gyermekvállalás előtt álló párok néznek szembe” – mondta Novák, kiemelve például a négygyermekes anyák élethosszig tartó szja-mentességét, a nagyszülői gyedet, valamint a hiteltörlesztések részleges elengedését a második gyermek születése után.

„A friss demográfiai mutatók magukért beszélnek, a házasságkötések száma 40 éves csúcson van, a termékenységi ráta 20 éves csúcson, miközben tavaly a válások száma alacsonyabb volt tavaly, mint az elmúlt hat évtizedben” – tette hozzá.

A Breitbart London felidézte, balliberális nyugati lapok, mint például az Economist bírálták a magyar kormányt, amiért családtámogatási intézkedésekkel igyekszik tenni a demográfiai hanyatlás ellen, nem pedig a tömeges bevándorlás támogatásával, ahogyan azt több nyugati ország teszi. „A magyar álláspont az, hogy a saját forrásainkra kell támaszkodnunk, ezért támogatjuk a családokat, a fiatal párokat a gyermekvállalásban. A másik megközelítés szerint a világ egyik felében túlnépesedés van, a másikban pedig demográfiai válság, szóval egyszerűen csak ki kell egyenlíteni” – magyarázta az államtitkár.

„Kioktatnak és megbélyegeznek minket pusztán azért, mert más utat járunk, mint a mainstream. Folyamatos támadásoknak vagyunk kitéve évek óta, de a tények azok tények, az eredményeink egyértelműek és élvezzük a magyar emberek támogatását” – hangsúlyozta. Novák megjegyezte, miután olvasta februárban az Economist borúlátó jóslatait, szívesen olvasná, hogy elismerik a magyar eredményeket, de ez alighanem hiú remény volna.

A Breitbart London cikke arra is kitért, hogy Novák reagált a svéd kormány vádjaira. Felidézték, a stockholmi kormány berendelte a magyar nagykövetet a családvédelmi akcióterv kihirdetése után, az intézkedéseket pedig egyenesen a harmincas éveket idézőnek nevezték. „A svéd családügyi miniszter felháborító nyilatkozata után a svéd emberek arról biztosítottak engem, hogy nagyon örülnének, ha Svédországban is bevezetnének egy, a magyarhoz hasonló családvédelmi csomagot” – mondta. Novák hangsúlyozta: nem akar más országokat kioktatni, de ezt a tiszteletet tőlük is elvárja.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom