Külföld

Állami támogatás a kazah vállalkozásoknak

Michellel tárgyalt Tokajev

További nagyszabású intézkedéseket jelentettek be Kazahsztánban a napokban az állampolgárok és a vállalkozások támogatására.

Állami támogatás a kazah vállalkozásoknak
Kaszim-Zsomart Tokajev
Fotó: AFP

Kaszim-Zsomart Tokajev elnök (képünkön) március 31-i televíziós beszédében beszélt arról, hogy országa elsők között vezetett be szigorú óvintézkedéseket, a szükségállapot bevezetésével sikerült megakadályozni a koronavírus-járvány ellenőrizetlen terjedését. Elkezdték végrehajtani a válságkezelő intézkedések első csomagját, egyebek mellett döntés született arról, hogy hárommillió emberre bővítik a 42 500 kazah tengés (körülbelül 32 ezer forintos) segélyre jogosultak körét, többen részesülhetnek segélyben élelmiszercsomag formájában, a biztosítatlanok orvosi ellátáshoz való joga júliusig meghosszabbodik, segítséget kapnak a mezőgazdaságban dolgozók és a kkv-k is. A vállalkozásoknak nyújtott támogatásokat és az óvintézkedéseket Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is méltatta, aki telefonon beszélt az államfővel. Hangsúlyozta: Kazahsztán kiemelten fontos partnere az EU-nak Közép-Ázsiában. A 18 milliós országban péntek estig 460-an betegedtek meg, hatan elhunytak és 29-en meggyógyultak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom