Külföld

A közrend összeomlására számít a német szélsőjobb

Vége Merkel házi karanténjának

Naponta több mint száz olyan telefonhívást fogad a német rendőrség, amelyek során állampolgárok jelentik fel a közterületen gyülekező embereket, de akár ismerőseiket, szomszédaikat is, akik megszegik a járvány miatt meghozott intézkedéseket.

A Németországban bevezetett szigorítások értelmében bezártak az éttermek, bárok, sportlétesítmények, emellett tilos a csoportosulás is, egy személy maximum egy másik emberrel találkozhat. A Reuters hírügynökség közlése szerint március 14. és április 2. között a német rendőrség 898 esetben intézkedett szabályszegőkkel szemben. Az német RND szerkesztőségi hálózat egyébként úgy tudja, az alkotmányvédelmi hivatal arra figyelmeztette a tartományi vezetőket, hogy egyes szélsőjobboldali csoportok a koronavírus-járvány miatt a közrend összeomlására készülnek, és támadásokat akarnak végrehajtani. Németországban csütörtökön meghaladta az ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, péntek délutánig 1129 ember hunyt el, míg a fertőzöttek száma 89 838-re nőtt, ezzel meghaladta a Kínában regisztrált betegek számát. Angela Merkel német kancellár a berlini kormány tájékoztatása szerint elhagyta a házi karantént, és péntektől ismét a hivatalában dolgozik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom