Külföld

Közös imádságra és gyertyagyújtásra hívja a katolikusokat Szent II. János Pál pápa egykori titkára

Stanisław Dziwisz bíboros, aki Szent II. János Pál pápa személyi titkára volt, közös imádságra hívja a világegyház híveit. „Forduljunk közösen az irgalmas Istenhez, hogy Szent II. János Pál pápa közbenjárásával vessen véget a koronavírus világjárványnak.” Dziwisz ma este, a lengyel pápa halálának tizenötödik évfordulóján, a 21 óra 37 perckor kezdődő gyertyagyújtásra és közös fohászra hívja a hívőket.

Közös imádságra és gyertyagyújtásra hívja a katolikusokat Szent II. János Pál pápa egykori titkára
Stanisław Dziwisz bíboros közös imára hív
Fotó: AFP/NurPhoto/Artur Widak

„Amikor 15 évvel ezelőtt Szent II. János Pál az Atya házába készült, a Szent Péter-bazilikában, az egész világ templomaiban és kápolnáiban milliónyi szív virrasztott és imádkozott. Mindazok csendes fohásza volt, akik a haldokló pápa mellett szerettek volna lenni, szeretetükről biztosítani, s megköszönni az életről és a szentségről tett tanúságát” – emlékezik vissza szent a pápa utolsó óráira egykori személyi titkára.

A bíboros az búcsú pillanatát felelevenítve elmondta: „Wojtyła úgy távozott a földi létből, mint ahogy egy Atya távozik szeretett gyermekei közül. Mi azonban árvának éreztük magunkat, arra biztattuk egymást, hogy az élet Urától kérjük a vigasztalás ajándékát.”

Stanisław Dziwisz bíboros a közös imádság alkalmával, arra bátorítja a híveket, hogy imádkozzák el az Isteni Irgalmasság felajánlását, amelyet az Úr szent Szent Fausztinának (Helena Kowalska) nyilatkoztatott ki.

„Mindenható Isten, az emberiséget sújtó világjárvány pillanatában isteni irgalmasságodba ajánljuk magunkat és Szent II. János Pál pápa közbenjárásáért fohászkodunk a világjárvány leküzdéséért. Áldd meg azokat, akik a betegek ápolásán fáradoznak, védelmezd az egészségeseket a fertőzéstől. Gyógyítsd meg a az érintetteket, adj türelmet a kijárási tilalom idején és fogadd égi házadba az elhunytaka” – idézi Dziwisz bíboros imáját a ACI Stampa olasz katolikus portál.

Kapcsolódó írásaink

A szeretet mosolya

ĀIsten eljött idáig, itt megállt, egyetlen lépésre a semmitől, egész közel a szemünkhöz. Lehet, hogy az élet egy nagy csoda, amely nagyobb a halálnál is