Külföld

Zászlófelvonás jelezte, Észak-Macedónia a NATO harmincadik tagállamává vált

Öröm Szkopjétól Norfolkig

Szűk körben, ám annál ceremoniálisabb módon jelezték, hogy NATO-tagállam lett Észak-Macedónia (a korábbi Macedónia, amely éppen a Görögországgal fennálló névvita miatt változtatta meg hivatalos elnevezését, mert Athén eddig akadályozta integrációját).

Az ország egyébként pénteken helyezte letétbe a csatlakozás ratifikációs okmányait az amerikai külügyminisztériumban. A tegnapi eseményen részt vett Jens Stoltenberg főtitkár, Sir Stuart Peach marsall, a NATO Katonai Bizottságának elnöke, valamint Zoran Todorov, Észak-Macedónia NATO-delegációjának vezetője is. A zászlót egyidejűleg vonták fel a brüsszeli székház, a dél-belgiumi Mons-i főparancsnokság, valamint az amerikai Norfolkban található parancsnokság előtt. Stoltenberg később közleményében a barátok és szövetségesek fontosságát méltatta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom