Külföld

Szoros verseny várható a novemberi elnökválasztáson az Egyesült Államokban

Biden kontra Trump

Fej-fej mellett állna egymással Donald Trump és Joe Biden, ha most tartanák az amerikai elnökválasztást – mutatta ki a Washington Post és az ABC News közvélemény-kutatása.

A felmérés szerint a demokrata Bidenre a regisztrált választók 49 százaléka voksolna, míg a republikánus elnökre 47 százalékuk. Februárban a két médium felmérése még Trump hétszázalékos hátrányát mutatta. A megkérdezettek szerint Trump a gazdaság szempontjából, Biden pedig egészségügyi elképzelései miatt lenne jobb. Több államban lehet szoros a küzdelem kettejük között: a felméréseket átlagoló Realclearpolitics.com portál szerint Wisconsinban döntetlen az állás, Floridában Trump vezet 1,3 százalékkal, Michiganben és Pennsylvaniában viszont Bidennek négyszázalékos előnye van. Ugyanakkor szakértők rámutattak: míg a volt alelnöknek most annyi dolga van, hogy otthon maradjon, Donald Trump minden cselekedete befolyásolhatja a novemberi választás eredményét.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom