Külföld

A jelenlegi spanyol kormány Soros bábkormánya

Exkluzív interjút készített Javier Villamorrall, a baloldali spanyol kormánnyal szemben kritikus újságíróval a Tűzfalcsoport.

A jelenlegi spanyol kormány Soros bábkormánya
Javier Villamor
Fotó: Tűzfalcsoport

Villamor először arról beszélt, hogy az 1978-as alkotmány elfogadása óta politikai instabilitás van Spanyolországban, ahol „az alkotmány elismeri a nemzeten belüli nemzeteket, ez az oximoron pedig többféle problémát is okozott, például megnyitotta az utat a szeparatizmus előtt”.

Az újságírót a jelenleg hivatalban lévő kormány, amely több éves instabilitást követően került hatalomra, a polgárháború előtti kormányra emlékezteti, amit szocialisták, kommunisták, szeparatisták, anarchisták és antikapitalisták alkottak. „Röviden mindazok az erők, amelyek a spanyol nemzet és történelme ellen vannak. Más szóval: spanyolellenesek” - mondta Villamor, aki szerint gazdasági értelemben egy ilyen kormány elriasztja a magánbefektetőket, amint az eddig is történt és fog is, ahogyan Spanyolország egy újabb gazdasági válság felé tart.

Villamor ugyanakkor azt is megjegyzi: egyértelmű, hogy Spanyolország szomszédai (egyben ellenségei), mint Marokkó, egyből vérszemet kapnak, ha látják a spanyolokat botladozni. „Pedro Sánchez miniszterelnökről pedig mindenki tudja, hogy mindössze egy báb, akiből sok mindent ki tudnak kényszeríteni. Mondjuk olyan, mint az üzletvezető, aki ingyen elosztogatja a termékeit ahelyett, hogy jó áron eladná őket” - mondta az újságíró.

Annak kapcsán, hogy jelenleg szigorú intézkedések vannak érvényben a koronavírus miatt, Villamor elmondta: Spanyolországban a legmagasabb a megbetegedések és halálozások száma a népességhez viszonyítva. „Értesüléseink szerint a kormány hónapok óta tisztában volt a veszéllyel, de nem léptek semmit a március 8-i (nőnapi) feminista felvonulás utánig. Ez a szigorúan ideológiai demonstráció sokba került nekünk emberéletek tekintetében. A kormány előbb vagy utóbb meg fog fizetni érte, még akkor is, ha most önmosdató kampányt indítottak” - emelte ki a zsurnaliszta.

Villamir a magyaroknak azt tanácsolta, hogy ne pánikoljanak. „A helyzet súlyos, de csak azok a politikusok fogják kihasználni az embereket és csökkentik a szabadságunkat és a rálátásunkat a világ többi részére, akik a nép ellenségei. Már most láthatjuk, hogy a globalisták több hatalmat kérnek a nemzetközi szervezetekben, ahelyett, hogy segítenének a nemzeteknek a koordinációban, jobban megérteni a helyzetet, együttműködni és szolidaritást mutatni egymás iránt” - üzente.

Villamor az Európai Unió mostani állapotát alapul véve euroszkeptikusnak tartja magát, de úgy hiszem, hogy lehetséges (és szükséges is) megújítani, hogy az európaiak ismét tudjanak hinni a közös projektben. „Az olyan országok, mint Franciaország és Németország hozzáállása a déli szomszédokhoz, mint Spanyolország és Olaszország – de az olyan országokhoz is, mint Magyarország, akik nem hajolnak meg a brüsszeli bürokrácia követeléseinek például a család kérdésében – csak tovább növelik a bizalmatlanságot és a neheztelést” - magyarázta.

„Orbán Viktor és a Visegrádi Négyek vezetői megmutatták, hogy sokféle „Európa” létezik, és mindet meg kell hallgatni. Brüsszel totalitárius törekvéseit meg kell állítani annak az érdekében, hogy a jövőben is lehessen közös jövőről, szabadságról és gazdasági növekedésről beszélni. Ha mind ebbe az irányba »eveznénk«, amit el tudunk érni közösen, az a képzeltünket is meghaladhatja” - szögezte le Villamor, aki elmondta azt is: már egy ideje követi Soros György tevékenységeit. „Ahelyett, hogy azt néznénk, mit tesz Soros a spanyol jobboldal ellen, meg kell vizsgálnunk közelebbről, hogy mit tesz a baloldalért, márpedig rengeteget” - mutatott rá.

Villamor elmondta: a spanyol kormányban és környezetében rengeteg olyan ember van, aki a magyar milliárdoshoz hasonlóan gondolkodik. A legfontosabb közülük a kormányfő, Pedro Sanchez, aki együttműködött a National Democratic Institute (NDI; Nemzeti Demokratikus Intézet) nevű szervezettel, amelyet a Nyílt Társadalom Alapítvány pénzelt. „Számtalan alkalommal találkoztak is ők ketten (a legelső botrány már rögtön akkor kirobbant, amikor megválasztották miniszterelnöknek, ugyanis titokban találkoztak, nem szerepelt a hivatalos programjában). Többször is beszéltek, de ezekről nem jelentett a Transzparencia Tanácsnak. A korábbi külügyminiszter, Josep Borrell, aki jelenleg az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, szintén sokszor beszélt már Sorossal” - mondta az újságíró, aki folytatta a felsorolást: „A jelenlegi spanyol külügyminiszter, Arancha González Laya. Korábban a Nemzetközi Gender Bajnokok Egyesület Tanácsának elnöke volt, amiért cserébe a Párizsi Béke Fórum kitüntette. Ezt az egyesületet a Nyílt Társadalom Alapítvány és a Ford Alapítvány támogatják – ez utóbbi alapítvány is Sorostól kap amúgy pénzt. Ahogy spanyolul mondjuk, olyan, mint egy saját farkába harapó kígyó. Soros spanyolországi „erős emberének” leginkább Jordi Vaquer számít, a CIDOB – egy, a katalán regionális kormányhoz köthető külügyekkel foglalkozó agytröszt – korábbi tagja”.

Kapcsolódó írásaink