Külföld

Közös imádság ma este Ferenc pápával

Egyesített könyörgések és fohászok az emberiségért

Ferenc pápa ma, 18 órakor a Szent Péter-bazilika előtt vezet imát és szentségimádást, a világ keresztény hívőit pedig arra kéri, csatlakozzanak a közös imádsághoz.

Közös imádság ma  este Ferenc pápával
Fotó: AFP

Felhívásában, amelyet a Szentatya a március 25. déli közös imádság előtt tett közzé, úgy fogalmazott, a különféle keresztény közösségek pásztorai, a különböző felekezetekhez tartozó hívőkkel együtt lélekben összegyűlünk, hogy Istenhez imádkozzunk. Egyesítsük az Úrhoz intézett esdeklő könyörgéseinket ezekben a napokban, amikor a világjárvány súlyos megpróbáltatásától szenved a világ – írta.

Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Ferenc pápa ma Urbi et Orbi áldást ad, amelyhez teljes búcsú kapcsolódik. Az imát és az áldást a Duna Televízió, a Bonum Televízió, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent István Rádió élőben közvetíti.

A búcsúnyerés feltételeit a Búcsúk kézikönyve hozza – tájékoztatta lapunkat Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára. A Búcsúk kézikönyve szerint „teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a pápa Urbi et Orbi áldását áhítattal fogadja, akkor is ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást TV-n, rádión áhítattal követte.” Ebbe ma az online közvetítésbe való belekapcsolódás is beleértendő. A mostani rendkívüli helyzetben, amikor sokak számára lehetetlen a szentségi gyónást elvégezni, illetve szentáldozáshoz járulni, a teljes búcsú elnyerhető gyónás és áldozás nélkül is a kézikönyv szerint.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom