Külföld

Jutalmat ajánlott Maduro elfogásáért Washington

„Kábítószer-terrorizmus”

Vádat emelt Nicolás Maduro venezuelai elnök és több mint tíz jelenlegi és volt közeli munkatársa ellen az amerikai kormány kábítószer-terrorizmusra és pénzmosásra hivatkozva.

A külügyminisztérium 15 millió dolláros jutalmat helyez kilátásba Maduro „elfogásáért”. A venezuelai elnök csütörtökön visszautasította a vádakat, s kijelentette, hogy „az Egyesült Államok és Kolumbia összeesküvéséről” van szó. A venezuelai elnök a Twitteren úgy fogalmazott: „államfőként kötelességem megvédeni az anyaország békéjét és stabilitását bármilyen körülmények között”. A csütörtöki vádemelést az első amerikai kommentárok a Manuel Noriega egykori panamai vezető ellen 1988-ban hozott amerikai vádemeléshez hasonlítják.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom