Külföld

Elutasította az EU bírósága a lengyel beadványokat

Intés Varsónak

Két beadvány kapcsán is elutasította az Európai Unió Bírósága tegnap a lengyel bíróságok beadványait esetleges fegyelmi eljárások ügyében.

A luxemburgi testület közölte, a varsói és a lódzi regionális bíróság nem szorul az ő előzetes döntéshozatalára az ítélethozatalhoz két ügyben – Lowicz város állami források lehívásával kapcsolatos jogvitájában, illetve három, az évezred elején bűncselekmények elkövetésével vádolt személy együttműködése esetén alkalmazott enyhítések kapcsán. A beadvány készítői amiatt aggódtak, hogy az adott ügyekben eljáró bírókkal szemben fegyelmi eljárás indulhat, ha megengedő határozatot hoznak. Az EU bírósága ugyanakkor jelezte, a fegyelmi eljárás a bírói függetlenséget veszélyeztetné.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom