Külföld

Újra növekedett a fertőzöttek száma Olaszországban

Agostino Miozzo, az olasz polgári védelmi hatóság alelnöke növekvő számadatokat tett közzé a csütörtök esti sajtótájékoztatója során az új típusú koronavírus-fertőzésről. 
 

Újra növekedett a fertőzöttek száma Olaszországban
Rendőri ellenőrzés Rómában
Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP

A tendenciát értékelve kijelentette, hogy a növekvő adatoknak technikai okai is lehetnek, elképzelhető, hogy az elmúlt napok mintavétele felhalmozódott és a mai nap folyamán került feldolgozásra a laboratóriumokban. 

A COVID-19 világjárvány csütörtöki adatai alapján 4492 új fertőzöttet diagnosztizáltak Olaszországban, ahol ezzel 62013-ra emelkedett a jelenlegi fertőzöttek száma. Az elhunytak száma enyhe csökkenést mutat a szerdai számokhoz viszonyítva: 662- an haláloztak el, és 999 személyt nyilvánítottak Covid-19 gyógyultnak, ezzel tizezer fölé emelkedett az egészségesnek ítélt személyek száma. 

A jelenlegi adatok szerint 80539-re növekedett a koronavírusban érintett, a hatóságok által nyilvántartottak száma Olaszországban. 

Angelo Borelli, a polgári védelmi hatóság elnöke csütörtökön sem vett részt a sajtótájékoztatón. Állapota stabil, láza van, de az elvégzett COVID-19 mintavétel negatív eredményt mutatott ki. 
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom