Külföld

Ötödik napja csökken a fertőzöttek száma Olaszországban

Hatszáznyolcvanhárommal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 7503-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma 3491-gyel emelkedett, ami a legalacsonyabb az utóbbi öt napban. 

Ötödik napja csökken a fertőzöttek száma Olaszországban
Rendőri ellenőrzés Rómában
Fotó: Alberto PIZZOLI / AFP

A tájékoztatót egy hónapja először nem a polgári védelmet vezető Angelo Borrelli tartotta meg, mivel az ő esetében is a fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek. 

Agostino Miozzo, a polgári védelmi hatóság alelnöke ismertette a Covid-19 világjárvány olaszországi adatait. A tegnapi 3612-hez képest a szerdai nap folyamán 3491 új fertőzöttet azonosítottak. Csökkenés jellemzi az elhunytak számát is. A tegnapi 743-hoz képest az elmúlt 24 órában 683-an estek a koronavírus áldozatául. Ezzel 7503-ra emelkedett a Covid-19-vel diagnosztizált elhunyt személyek száma. Az „új” halottak száma  hétfőn 602 volt, vasárnap 650, szombaton 793 volt. Biztató tendenciát mutat a gyógyultak száma is, a szerdai nap folyamán 1036 személyt nyilvánítottak egészségesnek.

Olaszországban jelenleg 56485 koronavírus-fertőzöttet tartanak számon, melyből 3489-en szorulnak intenzív ellátásra.

A jávány áldozatainak és megbetegedéseinek csökkenése pozitív eredmény, mely a megszorító intézkedéseknek és a lakosság fegyelmezettségének köszönhető. A szakértők szerint az elkövetkező napok rendkívüli fontosságúak lesznek a járvány kimenetele szempontjából.

Azonban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a járvány vasárnap tetőzhet Olaszországban. Másképpen látják a lombardiai háziorvosok, akik szerint a járvány „sokkal jobban elterjedt, mint azt a számok mutatják”. 

Kapcsolódó írásaink