Külföld

A konzervatív kormány fő célja a járvány terjedésének lassítása

Lépésről lépésre vezeti be a brit kormány az óvintézkedéseket, a különböző pártok közti együttműködés pedig hatékony – erről beszélt lapunknak David Davies, a brit Konzervatív Párt parlamenti képviselője.

A konzervatív kormány fő célja a járvány terjedésének lassítása
David Davies
Fotó: Wikipedia

–  Irányváltást jelentenek a szigorítások, amelyeket Boris Johnson kormányfő bejelentett?


–  Nem változott a stratégia, eddig is az volt a terv, hogy fokozatosan vezetjük be az óvintézkedéseket, nem mindent egyszerre. A cél az, hogy lassítsuk a vírus terjedését.

–  Milyen időkorlátban gondolkodnak a korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban?

–  A mostani korlátozó intézkedések három hétre szólnak, amikor ez letelik, megvizsgáljuk, hogyan változott a helyzet. A lehető legtöbb életet akarjuk megmenteni, minden intézkedésnek erre kell irányulnia.

–  Figyelembe veszik más országok stratégiáját?

–  Természetesen nyomon követjük az eseményeket. A saját tudományos tanácsadóink javaslatait követjük – akik szintén figyelik a külföldi gyakorlatokat.

–  Sikeresen együtt tudnak dolgozni az ellenzékkel?

–  Húsz éve nem láttam ilyen jó együttműködést. Össze kell hangolnunk az angol, a walesi, az északír és a skót kormányzatok munkáját, négy külön egészségügyi rendszert. Teljesen különböző pártok miniszterei működnek együtt, és sikeres a koordináció. Az ellenzék sem áll az intézkedések útjába, mindenki azért a közös célért dolgozik, hogy megfékezzük a vírust, mindenki elkötelezett.

Kapcsolódó írásaink

Kegyelet nélküli halál

ĀA koronavírus-járvány által sújtott Olaszországban az elhunytak temetésén nem lehetnek jelen a családtagok

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom