Külföld

Harmadik napja csökken a Covid-19 fertőzöttek száma Olaszországban

Angelo Borelli a polgári védelmi hatóság vezetője a kedd esti sajtótájékoztató során újra biztató csökkenő számadatokat tett közzé.

Harmadik napja csökken a Covid-19 fertőzöttek száma Olaszországban
Egészségügyi dolgozók egy koronavírusos beteget szállítanak kórházba Rómában. Olaszországot sújtja a járvány a világon a második legsúlyosabb mértékben, országszerte több mint 47 ezer beteget regisztráltak
Fotó: AFP/Andreas Solaro

Az elmúlt 24 órában 3612-vel emelkedett a diagnosztizált koronavírus- fertőzöttek száma, ezzel 69176-re nőtt a Covid-19-ben érintett személyek adata. Az elhunytak száma 743, az adat a tegnapihoz képest kis emelkedést mutat, ezzel 6820-ra emelkedtek az elhunyt személyek. A keddi nap folyamán 895 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak. Jelenleg 54030 koronavírus beteget tartanak nyilván Olaszországban, melynek 6 százaléka szorul intenzív ellátásra. 

A sajtótájékoztató során Borelli bejelentette, hogy elődje Guido Bertolaso a polgári védelmi hatóság volt vezetője is a Covid-19 áldozatául esett. Bertolaso a jelenlegi egészségügyi vészhelyzetben Lombardia tartomány rendkívüli tanácsosaként szolgált Attilio Fontana kormányzó kérésére,  önkéntesként. 

„Covid-19 fertőzötté váltam” jelentette be Facebook oldalán. Amikor elvállaltam a felkérést, tökéletesen tisztában voltam a rám váró veszélyekkel, de nem mondhattam nemet hazám segélykérésére.” -közölte Bertolaso, majd biztosította munkatársait, hogy a karanténból is tovább irányítja a milánói vásár területén készülő korház és a Marche tartományban folytatott munkálatokat.

Kapcsolódó írásaink

Kegyelet nélküli halál

ĀA koronavírus-járvány által sújtott Olaszországban az elhunytak temetésén nem lehetnek jelen a családtagok

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom