Külföld

„Az Iszlám Állam kihasználná a Nyugaton eluralkodó káoszt és félelmet”

A Migrációkutató Intézet legújabb, lapunknak is eljuttatott  gyorselemzésében az Iszlám Állam (ISIS) hivatalos hetilapjának aktuális számában megjelent vezércikk tartalmát mutatja be és elemzi. Az írás a koronavírus miatt kialakult helyzetben ad iránymutatást híveinek, és azt ajánlja, hogy terrortámadások formájában is gyakoroljanak nyomást a „keresztesekre”, akik „legrosszabb rémálma” vált valóra a betegséggel. 

„Az Iszlám Állam kihasználná a Nyugaton eluralkodó káoszt és félelmet”
Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

Utóbbi „Isten büntetése”, amely kiváló alkalmat kínál arra, hogy a vírus elleni küzdelemmel elfoglalt Nyugaton rajtaüssenek. A vezércikk még a megszokottnál is keményebb és durvább hangnemet használ, könyörtelen harcra buzdít, és a következő gondolattal ér véget: „Isten legkedvesebb imája a dzsihád” - írják.

Mindeközben a barcelonai reptéren elkövetett merényletkísérlet intő jelként szolgálhat a Nyugat számára. Az Iszlám Állam kommunikációja rávilágít arra, hogy bár az utóbbi hetekben a külső határok védelme közegészségügyi és járványügyi színezetet is kapott, az továbbra is a kontinens közbiztonságának megőrzéséről és a terrorkockázat csökkentéséről szól elsődlegesen - áll az elemzésben.

Kapcsolódó írásaink