Külföld

Megdicsérte az Európa Tanács hazánkat, reméli, tovább javulnak a börtönviszonyok

Felemás vállveregetés

Figyelembe vette hazánk a börtönviszonyokkal és fogvatartási gyakorlattal, valamint a börtönök túlzsúfoltságával kapcsolatos ajánlásokat – írta az Európa Tanács kínzásellenes bizottsága (CPT) a tegnapi jelentésében, sőt még azt is elismerte, hogy a fogvatartás körülményei összességében megfelelőek, továbbá jó, hogy szisztematikus orvosi vizsgálatot végeznek a fogvatartottak beszállításánál.

A strasbourgi bizottság jelentésében reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok folytatják erőfeszítéseiket a rossz börtönállapotok javításáért: az előzetes letartóztatásukat töltők és a magánzárkák kapcsán tettek javaslatokat, alaposabb orvosi vizsgálatokat és egészségügyi felügyeletet sürgettek. Kiemelték: bár a fogvatartottak többségével előállításuk vagy fogvatartásuk során nem történt erőszak, sokszor hallottak erőteljes vagy rasszista jellegű rendőri fellépésről. A tököli fiatalkorúak börtöne kapcsán fogalmaztak meg ajánlásokat, valamint hiányolták a durva rendőri fellépés elleni intézkedéseket a Szerbiába kitoloncolni kívánt migránsokkal szemben.

Kapcsolódó írásaink

Jó pozíciókat szereztek a magyarok az ET-ben

ĀHosszú lesz az az idő, amíg az Európa Tanács elfogadja az oroszok visszatérését – mondta Németh Zsolt, és hozzátette, fontos fellépni a diszkriminatív kijevi törvények ellen

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom