Külföld

Önkormányzati választásokat tartottak Franciaországban

Kevesen mentek el szavazni

Alacsony a részvétel Franciaországban az önkormányzati választások első fordulójában, amelyet annak ellenére megrendeztek, hogy éjfélkor a koronavírus-járvány terjedése miatt az egész országban életbe lépett a legmagasabb fokozatú járványhelyzet – jelentette az MTI.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint 17 óráig a választók 38,77 százaléka vonult az urnákhoz. A felmérések azt mutatják, hogy a baloldal és a jobboldal is meg tudja tartani azokat a nagyobb városokat, amelyeket eddig irányított. Nagy a harc a párizsi főpolgármesteri székért: fej fej mellett haladt a felméréseken a szocialista Anne Hidalgo és a jobbközép Rachida Dati, őket követi Emmanuel Macron államfő pártjának a jelöltje, Agnès Buzyn. A választások második fordulóját szakértők szerint a járvány miatt várhatóan el kell majd halasztani.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom