Külföld

Megkoszorúzták Kossuth szobrát Washingtonban

Elmaradó megemlékezések

Megkoszorúzta csütörtökön a washingtoni Capitolium épületében álló Kossuth Lajos-szobrot Szabó László, Magyarország Egyesült Államokhoz delegált nagykövete.

Az ünnepségen beszédet mondott Thomas Modly megbízott tengerészeti miniszter és Andy Harris marylandi republikánus képviselő is, akik mindketten magyar származásúak. Szabó László hangoztatta: „Segítsük egymást, és dolgozzunk együttes erővel egy jobb világért e nehéz időkben, amikor globális járvány tizedel kíméletlenül, de amely egyúttal kihozza belőlünk az emberséget és a jobbik énünket.” Andy Harris képviselő azt emelte ki, hogy még a kisebb országok is hatást tudnak gyakorolni az Egyesült Államokra, ha olyan „nemes és időtlen értékekről” van szó, mint a szabadság, a függetlenség, a demokrácia vagy az emberi jogok. A koronavírus-járvány miatt az országban a diplomáciai képviseleteken és a magyar közösségekben törölték az ünnepi megemlékezéseket.

Kapcsolódó írásaink

A forradalom ünnepe 1849-ben

ĀMi az igazság terén állunk, mi egyetértünk, s egyet akarunk, mi mindnyájan a hazát akarjuk megmenteni, s így velünk az Isten. És ha Isten velünk, ki ellenünk? – mondta Könyves Tóth Mihály református lelkész Debrecenben

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom