Külföld

Matteo Salvini a teljes leállást sürgeti

Az új típusú koronavírus elleni küzdelmet támogatandó egy orvoscsapat, valamint egészségügyi vészhelyzet kezelésére alkalmas segélyadomány érkezett Kínából Olaszországba.

Matteo Salvini a teljes leállást sürgeti
Bár a kereskedelmi egységek, vendéglátók, oktatási intézmények leálltak, a gyárak továbbra is üzemelnek
Fotó: https://www.iltempo.it

Ki ismerné jobban a koronavírus agresszív pusztítását, mint azok, akik az elmúlt hónapokban farkasszemet néztek a veszedelemmel? A Covid-19 leküzdésére specializálódott csapat, egy orvosokból álló kilencfős munkacsoport érkezett csütörtökön este a római Fiumicino repülőtérre. A Shanghaiból induló kínai járat fedélzetén az orvosokon túl az egészségügyi vészhelyzet kezeléséhez szükséges segélyadomány is volt. A kínai Vöröskereszt jóvoltából kilenc raklapnyi orvosi eszköz: lélegeztető gépek, EKG- készülékek, szájmaszkok érkeztek Rómába. Az olasz Vöröskereszt gondoskodik az eszközök szétosztásáról azokban a régiókban, ahol továbbra is exponenciálisan terjed a koronavírus és egyre jobban ellehetetleníti a betegek ellátását.

A koronavírus feltartóztathatatlan terjedése a termelői egységekben is egyre komolyabb aggodalmakra ad okot. Bár a kereskedelmi egységek, vendéglátók, oktatási intézmények leálltak, a gyárak továbbra is üzemelnek. Növekszik a munkások elégedetlensége és a vírus okozta félelem a termelői egységek falai között is. Lombardia, Piemonte, Liguria tartományban, de Tarantóban is tüntetésekkel tiltakoznak a gyári dolgozók az egészségük épségének megőrzéséhez alkalmatlan munkakörülmények ellen. Az Olasz Munkás Szervezetek Konföderációja követeli a gyárak leállítását március 22-ig, annak érdekében, hogy fertőtleníteni lehessen a helyiségeket.

Matteo Salvini volt belügyminiszter az ország teljes leállítását sürgeti. „Már 1000 halottnál tartunk, nem léteznek A és B kategóriás munkások” - mondta a Liga vezetője, aki már hetek óta hangoztatja, hogy jobb lenne két hétre minden bezárni ahelyett, hogy egy hétre az egyik szektort, aztán három nap múlva egy másikat zárat be a kormány.

„Most kell áldozatot hozni, hogy egészségesek maradhassunk és visszaszorítsuk a vírus terjedését. Láthattuk, hogy a drasztikus megszorítások hoztak eredményt Lodi, Padova, Codogno e Vo’ Euganeo helységekben. Elérkezett a bátorság, a becsület és lojalitás ideje. Addig zárjunk be mindent amíg még nem késő” – hangsúlyozza Matteo Salvini.

Kapcsolódó írásaink