Külföld

Elmarad a V4-Németország külügyminiszteri találkozó Prágában

A koronavírus terjedése miatt elmarad a négy visegrádi ország és Németország külügyminisztereinek péntekre Prágába tervezett találkozója - tájékoztatta a cseh külügyminisztérium csütörtökön az MTI prágai irodáját.

Elmarad a V4-Németország külügyminiszteri találkozó Prágában
Elmarad a V4-Németország külügyminiszteri találkozó Prágában
Fotó: MH / Hegedűs Róbert

A cseh, a lengyel, a magyar, a szlovák és a német külügyminiszter egy videókonferencia keretében tárgyal majd egymással, amelynek eredményéről sajtóközleményben számolnak be - írta a cseh külügy.

Korábbi prágai bejelentés szerint az öt külügyminiszter elsősorban az időszerű európai uniós témákat, az Európai Unió bővítését, a keleti partnerség kérdéseit, a brit kilépéssel kapcsolatos problémákat tekinti át, továbbá az unió kapcsolatait az Egyesült Államokkal, Kínával és Oroszországgal. Különös hangsúlyt helyeznek a migráció kérdésére, ezen belül a török-görög határon kialakult helyzetre

Jelenleg Csehország tölti be a visegrádi csoport soros elnöki tisztségét.

A cseh kormány csütörtökön szükségállapotot hirdetett ki az országban az új koronavírus terjedése miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom