Külföld

Magyarország 65 rendőr részvételét ajánlotta fel a Frontex görögországi missziójának

Görögország a 2015-ös migrációs politikájától eltérően elhatározta, hogy megvédi a határát az erőszakos, agresszív, felfegyverkezve elkövetett támadásokkal szemben - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Magyarország 65 rendőr részvételét ajánlotta fel a Frontex görögországi missziójának
Magyarország 65 rendőr részvételét ajánlotta fel a Frontex görögországi missziójának
Fotó: MH

Bakondi György bonyolultnak nevezte a török-görög határon kialakult helyzetet, ahol nagy létszámban vannak jelen illegális határátlépésre készülők, és gyakoriak az összetűzések a migránsok és a görög határőrök között.

Úgy értékelt, hogy jelenleg Görögországban sikeres védekezés zajlik, és Magyarország is mindent megtesz ennek támogatására. Hozzátette: a védekezésben az Európai Unió új vezetői pénzzel, eszközökkel és a Frontex (az EU határ- és partvédelmi ügynöksége) több száz szakemberének a helyszínre vezénylésével segítik Görögországot.

A balkáni útvonalon jelenleg több mint 130 ezer ember tartózkodik, akik megpróbálnak bejutni az EU-ba, Magyarország pedig szilárdan őrzi a határát - jelentette ki.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint ha Görögország nem tudja megvédeni a határait, akkor Észak-Macedónia, Szerbia, Montenegró, Albánia és Horvátország határait kell megvédeni, ha ez sem sikerülne, akkor újra Magyarországon a sor, hogy megvédje az EU-t.

Az M1 aktuális csatornán Bakondi György arról beszélt, hogy Magyarország 65 rendőr részvételét ajánlotta fel a Frontex görögországi missziójának.

A görög lakosság is aktivizálódott, mert felismerte, hogy az illegális bevándorlásnak semmilyen előnye sincs - mondta.
 

Kapcsolódó írásaink

„Megvédjük a határt!”

ĀKovács Zoltán: Terveink szerint a március 15-e utáni héten kezdődhet az újabb nemzeti konzultáció íveinek postázása, ennél demokratikusabb eszközt nem tudok elképzelni