Külföld

Brüsszel erőszakkal fogadtatná el az EU-tagállamokkal a gender-egyezményt

Az Európai Bizottság továbbra sem tett le róla, hogy az uniós tagállamokra kényszerítse a gender-egyezményként elhíresült Isztambuli Egyezményt - áll az Alapjogokért Központ által pénteken kiadott közleményben. Az intézet írása rámutat, hogy bár az egyezmény hivatalosan a nőket ért erőszak elleni fellépésről szól, valójában a mérgező gender-ideológiát emelné a jog szintjére az azt elfogadó országokban. Az Alapjogokért Központ korábban Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet a báránybőrbe bújt farkasra, azonban a farkas most végleg levetette álcáját - teszik hozzá.

Brüsszel erőszakkal fogadtatná el az EU-tagállamokkal a gender-egyezményt
A cseh biztos, Vera Jourová az uniós Gender Stratégia részeként akarja elfogadtatni azt az irányelvet, mely egy jogi trükkel, a nemzeti parlamenteket kikerülve nyomná le a tagállamok torkán a társadalmi nemek létezését
Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard

A cseh biztos, Vera Jourová ugyanis az uniós Gender Stratégia részeként akarja elfogadtatni azt az irányelvet, mely egy jogi trükkel, a nemzeti parlamenteket kikerülve nyomná le a tagállamok torkán a társadalmi nemek létezését. Az Európa Tanács által életre hívott Isztambuli Egyezményt az EU több tagországa - köztük Magyarország - sem ratifikálta. Ezért, bár az Európai Unió konszenzus hiányban is csatlakozott az Egyezményhez, a kötelező hatály elismerését megtagadó tagállamok tekintetében nem keletkezett kötelezettség.

Az Alapjogokért Központ szerint nyílt társadalom szövetségesei azonban ezt nem képesek elfogadni: az uniós jogalkotás eszközéhez nyúltak és a gender-egyezmény szövegét irányelv formájában akarják rákényszeríteni a tagállamokra. Az uniós jogszabály elfogadása esetén Magyarországnak is kötelező lenne átültetnie azt a magyar jogba, így elfogadva azt is, hogy az emberek nem születésükkor lesznek férfivá és nővé, hanem a társadalom által rájuk „kényszerített" normák alapján.

A nyílt társadalom szervezőinek célja tehát nem a nők elleni erőszak csökkentése, hanem a „társadalmi nemek" kategóriájának európai szintű bevezetése. Az Isztambuli Egyezményt pedig „trójai falóként" próbálják felhasználni mérgező ideológiájuk jogi elismerése érdekében. Mindez szöges ellentétben áll Magyarország Alaptörvényének szellemiségével és szövegével, melyből egyértelműen következik a férfi és a nő normális, a teremtés rendje szerinti definíciója.

A gender-ideológia magyar élharcosai - élükön Dobrev Klárával - a magyar Alaptörvényt Brüsszel segítségével kívánják meghekkelni, azt állítván, hogy az Isztambuli Egyezmény elutasítása antidemokratikus. Az igazság azonban éppen ennek ellenkezője: a magyar választók felhatalmazásán nyugvó jogszabályok és politikai akarat semmibevétele az, ami ellentétes a jogállamiság olyan sokszor hangoztatott magasztos jelszavával.

Az Alapjogokért Központ továbbra is kiáll a gender-egyezmény és az antidemokratikus lopakodó jogalkotás ellen, mivel úgy gondoljuk, hogy a nemzetközi genderlobbi nyomásának történő engedés olyan ballépés lenne, amely orvosolhatatlan károkat okozna a magyar jogrendben

Kapcsolódó írásaink

Soros diktál a strasbourgi bíróságon

Ā„Van-e esélye Magyarországnak igazságot kapni, ha a támadás attól a kéztől jön, amelyikből egyes európai bírák esznek?” – veti fel a kérdést egy napokban közölt tanulmány