Külföld

Török források szerint egy férfit lelőttek a görög-török határon, Athén cáfol

Meghalt egy szíriai férfi hétfőn a török-görög határon, miután a görög biztonsági erők könnygáz, gumilövedékek és vízágyúk bevetésével megakadályozták, hogy az illegális bevándorlók bejussanak az országba - közölték szemtanúk és török biztonsági források.

Török források szerint egy férfit lelőttek a görög-török határon, Athén cáfol
Összetűzések voltak a pazarkulei határátkelőnél is
Fotó: AFP

Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy az eset 40 méterre a török Ipsala határátkelő kapujától történt.
Egyelőre nem világos, hogy a hírben szereplő ember mitől sérült meg.

A török-görög határ török oldalán több mint tízezer migráns gyűlt össze annak hatására, hogy Törökország bejelentette: már nem akadályozza, hogy tovább vonuljanak az Európai Unió országai felé.

Törökország kiengedi a migránsokat, Görögország viszont nem engedi be őket a területére, a görög hatóságok a bejutást könnygáz, gumilövedékek és vízágyúk bevetésével akadályozták meg.

Hétfőn reggel ismét dulakodás alakult ki a határon feltorlódott tömeg és a görög hatóságok között. A görög határőrök a levegőbe lőttek, azonban úgy tűnik, az egyik lövés a torkán talált el egy fiatal szíriai férfit, aki a helyszínen életét vesztette a Cumhuriyet című török lap szerint.

Az alábbi videó lejátszását csak erős idegzetőeknek ajánljuk!

Objektum doboz

Egyelőre nem világos, hogy az életét vesztő férfi mitől sérült meg. A görög kormány szóvivője hamisnak, török propagandának nevezte a hírt, illetve a helyszínen készített videót álhírnek nevezte.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink