Külföld

Három hétig nem fogad látogatókat az Európai Parlament

A koronavírus okozta járvány megelőzése érdekében az Európai Parlament három hétig nem fogad látogatókat, azonban a francia hatóságok friss információira hagyatkozva megtartja a Strasbourgban, jövő héten esedékes plenáris ülését - közölte David Sassoli, az Európai Parlament elnöke hétfőn.

Három hétig nem fogad látogatókat az Európai Parlament
David Sassoli, az Európai Parlament elnöke
Fotó: AFP / Nicolas Economou

Az EP elnöke tájékoztatása szerint a megelőző intézkedés, amely azonnal hatályba lép, a turistacsoportok látogatása mellett az európai parlamenti képviselők vendégeire, a lobbiszervezetek tagjaira, valamint a külső résztvevőkkel tervezett szemináriumok résztvevőire is vonatkozik.

„A nem kívánt következmények elkerülése érdekében korlátozzuk valamennyi látogató belépését az Európai Parlament strasbourgi és brüsszeli épületeibe. A fertőzött területekre látogatott és onnan hazaért alkalmazottakat az EP pedig arra kéri, hogy otthonról dolgozzanak” - fogalmazott.

Óvatosnak kell lenni, de minden parlamenti tevékenységet fenn kell tartani. Azok, akik nem mutatják a fertőzés tüneteit, meg kell jelenniük a parlamenti irodájukban - tette hozzá Sassoli.

A koronavírus-járvány december közepén indult Kínából. A legfrissebb adatok szerint jelenleg 67 országban 89 071 beteget regisztráltak. Koronavírus-fertőzésben eddig 3044-en haltak meg, Európában 44-en, 45 074 ember felgyógyult a betegségből. A megbetegedések és halálozások túlnyomó többsége továbbra is a kínai Hupej tartományban történt.

Kapcsolódó írásaink