Külföld

Válságzónákról tárgyalnak az uniós külügyminiszterek

Afrika-stratégia

A líbiai válság áttekintése mellett a Közel-Keleten, a Száhel-övezetben, Venezuelában és a Nyugat-Balkánon kialakult helyzet, valamint az Afrikai Unióval és Indiával fennálló kapcsolatok kérdései állnak az Európai Unió külügyminiszereinek mai brüsszeli tanácskozásának a középpontjában.

A miniszterek az Európai Bizottság Afrikára vonatkozó új átfogó stratégiájával kapcsolatban tárgyalnak az EU és az Afrikai Unió közötti kapcsolatokról. Megvizsgálják, milyen szerepet tölthet be az EU a Száhel-övezetben. Szintén hétfőn tartja egynapos megbeszélését az általános uniós ügyekkel foglalkozót tanács Brüsszelben. A szakminiszterek a tagországok állam-, illetve kormányfőinek csütörtöki csúcsértekezletét készítik elő, amelynek középpontjában az unió 2021 utáni hétéves költségvetési tervének vitája áll majd.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom