Külföld

Megkezdte elnökválasztási kampányát Andrzej Duda

Erős Lengyelország

Az életszínvonal további növelését és az igazságügyi reform folytatását ígérte szombaton a májusi elnökválasztást megelőző kampánynyitó varsói nagygyűlésén Andrzej Duda hivatalban lévő lengyel elnök.

Megkezdte elnökválasztási kampányát Andrzej Duda
Andrzej Duda
Fotó: AFP

Jaroslaw Ka­czynski, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke „ideális jelöltnek” minősítette Dudát azok számára, akik olyan Lengyelországot szeretnének, amely „igazságos, erős, fejlődik, és számít Európában”. Mateusz Morawiecki miniszterelnök aláhúzta az államfő szerepét a kormány gazdasági döntéseinek megvalósításában. Az elnökválasztás első fordulóját május 10-én tartják. Duda a fő esélyes, ellenfele a Polgári Koalíció jelöltje, Malgorzata Kidawa-Blonska lehet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom